
Celozrnné gnocchi s houbami
10 min
40 min
Náročné
4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 490 Kcal
- 20 g bílkovin
- 10 g tuků
- 81 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Houby si dáme do misky s vodou a dáme stranou.
Brambory si uvaříme ve slupce (30 minut).
Mezitím si na pánvi na řepkovém oleji orestujeme zcezené houby (10 minut). Stáhneme z plotny, přidáme ricottu, tymián a odložíme stranou.
Uvařené brambory zcedíme, oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme mouku, sůl a vajíčko. Vše promícháme a vytvoříme těsto.
Vezmeme si část těsta, tu rukama vyválíme na "jako hada". Z těsto odkrajujeme noky a z vrchu na každý nok zatlačíme vidličkou. Takto postupujeme i se zbylým těstem.
Noky vaříme v osolené vroucí vodě. Hotové jsou když vyplavou na povrch.
Hotové gnocchi smícháme s ricottovou směsí a podáváme.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Recept není špatný jen jsem ho doladila dle přečteného hodnocení. Houby (použila jsem bedly z podzimních zásob) jsem osmahla na cibulce, přidala drcený kmín a sójovou smetanu,abych měla více omáčky. Noky mi šly dle receptu udělat celkem dobře. Jen jsem si udělala dvojité množství. Pak jsem noky smíchala s houbovou omáčkou a posypala strouhaným sýrem. A byl z toho fajn oběd.
Gnocchi se mi vubec nepovedly 🤣 tak jsem z nich chtela udelat kulicky, ale nemela jsem s tim trpelivost, vsechno se mi lepilo a mela jsem v bramborach hrudky, tak jsem z nich nakonec udelala koule a placky 🙈 vlastne se mi ten recept celkove nepovedl, ale jeste bych ho nekdy chtela zkusit znovu, uz jen pro ten uvodni obrazek tady, co vypada velmi lakave 🙋😂 nejde mi sem ted pro pobaveni pridat moji fotku, az to pujde, tak dodam, a preju vsem vetsi uspech 😅
Tak recept jako inspirace dobrý, ale jen z riccoty omáčku opravdu neuděláš, však to byla naprostá kejda💁🏻♀️ Namočila jsem si houby, osmahla cibulku na to dala okapané houby chvilku osmahla, přidala stroužek česneku vodu z hub jsem si nechala, houby tím podlila, chvilku dusila, přidala jsem riccotu(jak říkám kejda) naředila jsem 12%smetanou a trochou mlíka, povařila, i po důkladném promíchávání riccota nechávala hrudky, takže jsem vyndala houby a vše rozmixovala tyčovým mixérem, nalila zpět do pánve a přidala houby, ještě jsem doředila zbytkem vody z hub co jsem si schovala, dávala jsem petrželku, jak sušenou tak čerstvou a na vrch parmezán a super 👌🏻 noky paráda! Tak díky za inspiraci🙃