🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 490 Kcal
  • 20 g bílkovin
  • 10 g tuků
  • 81 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

4 porce

Štítky

Postup přípravy

1

Houby si dáme do misky s vodou a dáme stranou.

2

Brambory si uvaříme ve slupce (30 minut).

3

Mezitím si na pánvi na řepkovém oleji orestujeme zcezené houby (10 minut). Stáhneme z plotny, přidáme ricottu, tymián a odložíme stranou.

4

Uvařené brambory zcedíme, oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme mouku, sůl a vajíčko. Vše promícháme a vytvoříme těsto.

5

Vezmeme si část těsta, tu rukama vyválíme na "jako hada". Z těsto odkrajujeme noky a z vrchu na každý nok zatlačíme vidličkou. Takto postupujeme i se zbylým těstem.

6

Noky vaříme v osolené vroucí vodě. Hotové jsou když vyplavou na povrch.

7

Hotové gnocchi smícháme s ricottovou směsí a podáváme.

8

Autorkou receptu je Barbora Hlubučková.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lucille
29. srpna 2020

Gnocchi se mi vubec nepovedly 🤣 tak jsem z nich chtela udelat kulicky, ale nemela jsem s tim trpelivost, vsechno se mi lepilo a mela jsem v bramborach hrudky, tak jsem z nich nakonec udelala koule a placky 🙈 vlastne se mi ten recept celkove nepovedl, ale jeste bych ho nekdy chtela zkusit znovu, uz jen pro ten uvodni obrazek tady, co vypada velmi lakave 🙋😂 nejde mi sem ted pro pobaveni pridat moji fotku, az to pujde, tak dodam, a preju vsem vetsi uspech 😅

Téra Doubravová
24. července 2020

Tak recept jako inspirace dobrý, ale jen z riccoty omáčku opravdu neuděláš, však to byla naprostá kejda💁🏻‍♀️ Namočila jsem si houby, osmahla cibulku na to dala okapané houby chvilku osmahla, přidala stroužek česneku vodu z hub jsem si nechala, houby tím podlila, chvilku dusila, přidala jsem riccotu(jak říkám kejda) naředila jsem 12%smetanou a trochou mlíka, povařila, i po důkladném promíchávání riccota nechávala hrudky, takže jsem vyndala houby a vše rozmixovala tyčovým mixérem, nalila zpět do pánve a přidala houby, ještě jsem doředila zbytkem vody z hub co jsem si schovala, dávala jsem petrželku, jak sušenou tak čerstvou a na vrch parmezán a super 👌🏻 noky paráda! Tak díky za inspiraci🙃

hodnocení_1094089
Michaela Mazánková
01. června 2020

Gnocchi jsou vynikající, houby je dobré osmahnout na cibulce, musela jsem dost ředit mlékem a dala jsem i rýžovou smetanu, návrh trošku parmezánu a lahůdka!

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních