Celozrnné gnocchi s houbami
- 40 min
- 40 min
- Střední
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 506 kcal
- 21 g bílkovin
- 12 g tuků
- 71 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Houby dejte do misky s vodou (vody použijte co nejméně) a dejte alespoň na 30 minut bokem.
Brambory ve slupce dejte do hrnce, přilijte studenou vodu a na silném plameni přiveďte k varu. Poté plamen snižte na mírný stupeň a brambory uvařte (cca 30 minut).
Mezitím si na pánvi rozehřejte řepkový olej, houby sceďte a orestujte (10 minut na mírném až středním plameni). Poté je stáhněte z plotny, přidejte ricottu a tymián a dejte stranou.
Uvařené brambory sceďte, oloupejte a rozšťouchejte. Přidejte mouku, sůl a vejce, vše promíchejte a vytvořte těsto.
Vezměte si část těsta a rukama ji vyválejte „jako na hada“. Z těsta odkrajujte noky (cca 1 cm dlouhé) a shora na každý nok zatlačte vidličkou. Takto postupujte i se zbylým těstem.
Noky vařte v osolené vroucí vodě na středním plameni. Hotové jsou, když vyplavou na povrch (cca 4–5 minut).
Hotové gnocchi smíchejte s ricottovou směsí a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
❤❤❤
Automaticky přeloženo