Burgery s quinoou a fazolemi
20 min
10 min
Snadné
2 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 750 Kcal
- 47 g bílkovin
- 16 g tuků
- 105 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Quinou si uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
Necháme ji vychladnout a poté k ní přimícháme fazole (scezené), ovesné vločky, na jemno nasekaný špenát a vejce.
Směs promícháme, přidáme kari, tymián a poté osolíme a opepříme podle chuti.
Rozpálíme si nepřilnavou pánev na středním plameni. Ze směsi vytvarujeme 2 větší placky.
Položíme je na rozpálenou pánev a pečeme z každé strany alespoň 4 minuty. Bulky rozřízneme a přidáme na chvilku opéct k burgerům. Z každé strany cca 1 minutu.
Namažeme bulky sójanézou, poklademe na ně plátky rajčat a nakonec vložíme burgery.
Servírujeme samostatně nebo se zeleninovým salátem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chutné. Jednoduché. Doporučuji. Ideální množství na vydatný oběd pro 2 lidi.
Velmi dobré! Ale pozor, recept je minimálně na 8 porcí.
Výborný recept!:)