Bulgurové rizoto s houbami
10 min
30 min
Snadné
3 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 371 Kcal
- 10,2 g bílkovin
- 11,4 g tuků
- 58,7 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Houby namočte na 5–10 minut do teplé vody. Cibuli nakrájejte najemno.
V hrnci rozehřejte olivový olej a nakrájenou cibuli na něm na středním plameni orestujte. Až bude cibule zlátnout, přidejte vývar, bulgur a namočené houby a vařte cca 20 minut na mírném plameni. Do hrnce můžete přidat i vodu z hub.
Až bulgur změkne, přidejte hrášek nebo fazolové lusky a nechte ještě chvíli prohřát, aby byly všechny suroviny stejně teplé.
Nakonec dochuťte solí a pepřem a zjemněte přepuštěným máslem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobré 🙂
Rychlé a výborné. Zatím pro mě nejchutnější oběd. Přidala jsem uzené tofu zvlášť opečené, jen abych měla více bílkovin.
Snadný recept a výborný výsledek, přidala jsem ještě kostičky tofu.