Bulgurové rizoto s houbami
- 10 min
- 30 min
- Snadné
- 3 porce
Dostali jste chuť na rizoto, ale radši byste něco méně kalorického? Tak vyzkoušejte tohle rizoto z bulguru se zeleninou a houbami. Hravě si vystačíte s ingrediencemi ze spíže a samotná příprava vám půjde hravě od ruky. Za odměnu si dopřejete lehký oběd (nebo večeři) plný vlákniny a s minimem tuku.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 371 kcal
- 10,2 g bílkovin
- 11,4 g tuků
- 58,7 g sacharidů
Suroviny
3 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Houby namočte na 5–10 minut do teplé vody. Cibuli nakrájejte najemno.
2
V hrnci rozehřejte olivový olej a nakrájenou cibuli na něm na středním plameni orestujte. Až bude cibule zlátnout, přidejte vývar, bulgur a namočené houby a vařte cca 20 minut na mírném plameni. Do hrnce můžete přidat i vodu z hub.
3
Až bulgur změkne, přidejte hrášek nebo fazolové lusky a nechte ještě chvíli prohřát, aby byly všechny suroviny stejně teplé.
4
Nakonec dochuťte solí a pepřem a zjemněte přepuštěným máslem.
TIP
V houbařské sezóně využijte čerstvé houby.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Jednoduché a velmi chutné, přidala jsem ještě pórek a místo sušených hub dala žampiony
1*
Jedno z oblíbených jídel, moc dobré.