HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 334 kcal
  • 11 g bílkovin
  • 4 g tuků
  • 59 g sacharidů

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací

Suroviny

4 porce

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Alespoň 12 hodin před přípravou knedlíků si uvařte brambory ve slupce: Dejte je do hrnce s dostatečným množstvím vody, obsah hrnce přiveďte na silném plameni k varu, poté ztlumte plamen na střední stupeň a brambory vařte 15–20 minut.

2

Uvařené brambory nechte nejprve vychladnout na pokojovou teplotu (potrvá to zhruba 1 hodinu) a poté je uložte do lednice.

3

Až se budete chtít pustit do přípravy bramborových knedlíků, napusťte si do většího hrnce cca 1,5 l vody, osolte a začněte vodu zahřívat na silném plameni.

4

Než voda v hrnci přijde k varu, připravte si těsto na knedlíky. Nejprve oloupejte uvařené brambory, vezměte si větší mísu a do ní brambory nastrouhejte na jemném struhadle.

5

Poté do mísy přidejte 130 g špaldové mouky, polentu, vejce a sůl a vše promíchejte vařečkou. Jakmile se všechny ingredience spojí, pomoučete si pracovní plochu 20 g špaldové mouky, na pomoučenou plochu vyklopte připravené těsto a rukama ho zpracovávejte tak dlouho, dokud se nepřestane lepit na pracovní plochu. Zpracované těsto rozdělte na půl a z každé poloviny vyválejte na pracovní ploše šišku.

6

Až začne vřít voda v hrnci, snižte plamen na střední stupeň, obě připravené šišky těsta vložte do hrnce a vařte je 22–25 minut pod pokličkou.

7

Po uvaření knedlíky vyjměte z vody a každý z nich na několika místech propíchněte vidličkou, aby z knedlíků odešla pára a knedlíky se vám později nesrazily. Následně knedlíky potřete celkem 1 lžičkou slunečnicového oleje, nakrájejte na plátky a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Amelli bous
05. května 2024

Chuťové výborné, ale bohužel mi z toho vznikla takováhle kaše :((

hodnocení_1180656
Andrea Kurfiřtová
13. ledna 2024

Naprostá pecka :-) Na to jaké jsem nemehlo, tak s těstem se skvěle pracovalo a při vaření se nerozpadl. 25 minut a byl akorát. Brambory jsem,ale asi použila Bčka.

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních