
Batátový falafel
15 min
35 min
Náročné
4 porce

Jíme zdravě s Fitrecepty II
Strana 122Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 420 Kcal
- 18 g bílkovin
- 8 g tuků
- 69 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Nejdříve připravte batátové pyré. Batátu oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180 °C cca 35 minut do měkka. Batáty poté rozmixujte na hladké pyré.
Troubu předehřejte na 170 °C.
Quinou uvařte podle návodu na obalu.
Cizrnu sceďte a dejte společně s moukou z ovesných vloček, šalotkou, batátovým pyré, petrželí a koriandrem do mixéru.
Rozmixujte dohladka, přemístěte do misky a směs smíchejte s uvařenou quinoou. Dochuťte solí a pepřem.
Ze směsi tvarujte kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě při 170 °C cca 25 minut.
Falafel podávejte například s hummusem a chlebovými plackami.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Těsto strašně hutné, musela jsem ředit. Chuťově docela dobré, ale chce to nějaký mokrý dip, je to sušší.
Dobré, jen směs je trochu lepivejší na koulení 🤔😊
Super