Batátový falafel
- 15 min
- 35 min
- Náročné
- 4 porce
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 122Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 420 kcal
- 18 g bílkovin
- 8 g tuků
- 69 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Nejdříve připravte batátové pyré. Batátu oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180 °C cca 35 minut do měkka. Batáty poté rozmixujte na hladké pyré.
Troubu předehřejte na 170 °C.
Quinou uvařte podle návodu na obalu.
Cizrnu sceďte a dejte společně s moukou z ovesných vloček, šalotkou, batátovým pyré, petrželí a koriandrem do mixéru.
Rozmixujte dohladka, přemístěte do misky a směs smíchejte s uvařenou quinoou. Dochuťte solí a pepřem.
Ze směsi tvarujte kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě při 170 °C cca 25 minut.
Falafel podávejte například s hummusem a chlebovými plackami.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Za syrova hodně lepivé.
Těsto strašně hutné, musela jsem ředit. Chuťově docela dobré, ale chce to nějaký mokrý dip, je to sušší.
Dobré, jen směs je trochu lepivejší na koulení 🤔😊