Žloutkový pudink
- 35 min
- 3 min
- Střední
- 6 porcí
Domácí pudink z vás udělá opravdového mistra kuchyně. Jeho přípravu určitě zvládnete, není to nic složitého. Potěší vás příjemná žloutková barva i vůně vanilky, bez níž by pudink nebyl kompletní. Věřte, že už nebudete chtít sáhnout po tom práškovém.
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %
Strana 44Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 92 kcal
- 3 g bílkovin
- 5 g tuků
- 12 g sacharidů
Suroviny
6 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Připravte si vodní lázeň. Potřebujete dva hrnce, které do sebe pasují, případně hrnec a misku – nejlépe kovovou, aby dobře vedla teplo. Do většího hrnce nalijte vodu, přiveďte k varu a poté stáhněte teplotu na střední plamen. Do menšího hrnce (nebo do misky) dejte všechny uvedené ingredience a metličkou je vyšlehejte do pěny – potrvá to zhruba 2–3 minuty. Poté pudink odložte stranou a nechte ho alespoň 20 minut chladnout.
2
Pudink následně přemístěte do skleniček a dejte ho vychladit na 15 minut do lednice. Hotový ho pak podávejte s kopečkem tvarohu nebo se sezónním ovocem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Nepodařilo se mi to udělat dobře podle receptu. Bohužel nezhoustlo. Chuť byla/byla stejně lahodná.
Automaticky přeloženo
PROSÍM ČÍM můžu nahradit kokosové mléko? Děkuji
Automaticky přeloženo
Výborné! Klidně bych dala méně cukru, ale každý má rád jinak sladké. Děti byly taky spokojené. ❤