HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 113 kcal
  • 4 g bílkovin
  • 5 g tuků
  • 12 g sacharidů

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací

Suroviny

25 kusů

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Nejprve připravte těsto: Do středně velkého hrnce dejte vodu, mléko, máslo a špetku soli. Máslo nechte na mírném plameni pomalu rozpustit a poté přisypte prosátou mouku. Míchejte, dokud nevypracujete těsto, následně plamen zvyšte na střední stupeň a 1–2 minuty míchejte rychleji, dokud se těsto nebude hezky odlepovat od hrnce. Hotové těsto sejměte z plamene a nechte vychladnout.

2

Mezitím připravte krém: Do většího hrnce nalijte mléko a přisypte pudink, škrob a cukr. Promíchejte a na mírném až středním plameni nechte zhoustnout (cca 4 minuty).

3

V hrníčku rozmixujte 3 žloutky a přidejte 1–2 lžíce zhoustlého, ale stále horkého pudinku. Promíchejte a přilijte ke zbylému pudinku. Vymíchejte dohladka, přendejte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a nechte cca 1 hodinu vychladnout v lednici.

4

Troubu předehřejte na 230 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

5

Do odpalovaného těsta pomocí metličky rozšlehejte jedno vejce po druhém.

6

Vzniklým hladkým těstem naplňte cukrářský sáček a na pečicí papír tvarujte kolečka (věnečky) o průměru cca 6 cm. Vznikne 25 kusů.

7

Pečte 10 minut při 230 °C, poté teplotu snižte na 180 °C a pečte dalších 6–8 minut. Po upečení nechte věnečky vychladnout (cca 20 minut).

8

Mezitím dokončete krém: Do vychladlého pudinku zašlehejte tvaroh a hotovým krémem naplňte cukrářský sáček.

9

Vychladlé věnečky rozkrojte podélně napůl a naplňte je krémem.

TIP
Věnečky jsou na druhý den krásně měkké, nebojte se je proto připravit o den dřív. Podávejte je posypané třtinovým cukrem moučka.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Jitka Tomášová
12. ledna 2024

Jsou výborné a lehounké. Odpalované těsto jsem dělala poprvé, ale šlo to dobře. Špaldovou mouku jsem použila raději hladkou, aby byly jemnější a nadýchanější. U těsta jsem na základě hodnocení byla opatrná a vejce přidávala podle hustoty, místo posledního jsem dala jen bílek a bylo to akorát.

hodnocení_1413645
palackaeliskaseznamcz
15. prosince 2023

Krém vůbec neztuhl. Přesně jsem dodržela recept i množství a nic. Prostě tekutý

Veronika Lišková
04. října 2022

No asi takhle - krém je moc dobrý, tam nemám co vytknout. Ale nevím proč, těsto se zkrátka nepodařilo ani na potřetí. Problém nebyl nikdy s odpalováním jako takovým, to vše proběhlo hladce, problém je vždy když dám "kolečka" do trouby. Těsto bylo vždy extrémně řídké a to i přes to, že jsem přesně dodržela veškeré množství i velikost vajec, včetně jejich pokojové teploty. Takže na plechu se mi rozplizlo v beztvarý flek a takto zůstal i po vyndání z trouby. Což už samo o sobě je jasné, že nepřipadá v úvahu nějaké rozkrajování, když měly tvary tloušťku vždy cca 2-3 mm. Těsto tedy udělám už podle jiného receptu, nevím co je špatně. 😞

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních