Tvarohovočokoládový dezert
- 25 min
- 3 min
- Snadné
- 4 kusy
Jíme zdravě ze spíže se slevou 67 %
Strana 144Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 262 kcal
- 14 g bílkovin
- 16 g tuků
- 14 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si připravte směs na tmavou vrstvu. Hořkou čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni* a poté ji dejte na cca 2 minuty stranou. Mezitím si v misce vyšlehejte 250 g tvarohu s 1 lžící medu. Až čokoláda lehce vychladne, za stálého šlehání ji postupně přimíchejte k tvarohové směsi a se šleháním pokračujte, dokud se všechny ingredience v misce nespojí v kompaktní hutnou směs.
Následně si ve druhé misce vyšlehejte všechny uvedené ingredience na světlou vrstvu.
Nyní si připravte 4 menší skleničky, do každé dejte ¼ tmavé směsi a navrch pak ¼ světlé směsi. Ještě před podáváním nechte skleničky alespoň 15 minut vychladit v lednici.
Dezert při skladování v lednici vydrží přibližně 3–4 dny
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborně, navrch jsem dala ještě rozpuštěnou čokoládu a dala vychladit na chvilku do mrazáku. Mňami
rychlé a velmi dobré
Velmi dobré,dcera říkala, že chutná jako lepší Termix.