Tvarohový dort s jahodami
35 min
10 min
Střední
8 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 133 Kcal
- 10 g bílkovin
- 7 g tuků
- 9 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Na dort si připravte menší formu.
Na spodní vrstvu rozmixujte ovesné vločky s kokosovým olejem a arašídovým máslem. Napěchujte do formy a dejte na 10 minut péct do předehřáté trouby na 170°C. Dejte vychladit.
Ve větší míse vyšlehejte tvaroh s medem.
Do malého kastrůlku dejte agar a 4 lžíce vody. Nechte 15 minut nabobtnat. Na mírném plameni přiveďte agar s vodou k varu. Přidejte 2 lžíce vyšlehaného tvarohu a nechte chvilku provařit s agarem.
Smíchejte zbytek tvarohového krému s agarovou směsí.
Jahody očistěte, rozpůlte a seřízněte spodní část do roviny. Vyskládejte do dortové formy tak, aby řeznou stranou směřovaly ven a těsně přiléhaly k formě. Do takto připravené formy nalijte půlku tvarohového krému.
Zbylé půlky jahod pokrájejte na menší kousky a navrstvěte na krém. Zalijte zbytkem tvarohového krému.
Dort dejte ztuhnout do lednice na 5 hodin, nejlépe přes noc.
Dort můžete případně ozdobit plátky jahod.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Do mojí malé formy jsem dělala 1,5 dávky těsta, jinak celkem chutné.
Pro nás úplně nejlepší dezert, je dobrý i s jinými druhy ovoce.
pro mě tento recept katastrofa za 1. těsta bylo tak málo že by to bylo sotva na dvě sušenky, nenechala jsem se odradit udělala jsem dvojitou dávku, což bylo tak nějak vcelku tak akorát, ale pozor do malé formy!! 2. tvaroh je tak řídký, že to stejně nestuhne tak jako na fotce. UŽ TENTO RECEPT NEBUDU DĚLAT i když chuťově nebyl úplně špatný.