Třešňový koláč
- 30 min
- 52 min
- Snadné
- 10 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 179 kcal
- 7 g bílkovin
- 3 g tuků
- 30 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve začněte předehřívat troubu na 180 °C a připravte si formu (10 cm × 25 cm), kterou vyložte pečicím papírem.
Do mixéru nebo hluboké nádoby nasypte mouku, 70 g cukru a špetku soli, přilijte 300 ml mléka a rozklepněte 3 vejce a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte dohladka. Polovinu vzniklého těsta nalijte do připravené formy a dejte péct na 7 minut při 175–180 °C
Poté formu s těstem vytáhněte, po celé ploše rozprostřete vypeckované třešně a rukou je mírně zatlačte do těsta. Vrstvu třešní zalijte zbytkem těsta a posypejte zbylými 30 g cukru. Formu vraťte zpět do trouby a pečte dozlatova dalších 40–45 minut při 175–180 °C.
Hotový třešňový koláč nechte chvíli vychladnout a poté podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
👍