
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Troubu předehřejte na 180 °C.
Z ovesných vloček si dejte stranou 30 g a zbytek rozmixujte v mixéru na jemnou mouku.
V míse smíchejte rozmixované ovesné vločky, kokosový cukr, změklé máslo, vejce a jedlou sodu a rukama vypracujte lepivé těsto.
Těsto rozdělte na poloviny a do jedné z nich zapracujte zbylých 30 g ovesných vloček.
Obě části těsta zabalte do potravinové fólie a nechte odležet v lednici cca 1 hodinu.
Připravte si čtvercovou formu o velikosti 20 cm × 20 cm (nebo obdélníkovou formu podobných rozměrů) a vyložte ji pečicím papírem.
Vezměte jednu část vychlazeného těsta (tu bez přidaných vloček) a na hrubém struhadle ji nastrouhejte na dno formy.
Nastrouhané těsto rovnoměrně rozprostřete rukama a upěchujte.
Následně si připravte náplň. Do mísy dejte tvaroh, med, vejce a mák, vše důkladně promíchejte, vzniklou směs přemístěte do formy na nastrouhané těsto a povrch uhlaďte.
Meruňky rozpulte, vypeckujte a naskládejte je do tvarohovomakové náplně.
Nahoru nastrouhejte druhou část těsta (tu s přidanými ovesnými vločkami), formu dejte do trouby a pečte cca 45–50 minut na 170–180 °C.
Upečený koláč nechte nejprve vychladnout a pak ho přemístěte alespoň na 30 minut do lednice, aby tvaroh náležitě ztuhl a dal se lépe krájet.
Před podáváním koláč nakrájejte na 20 dílků.
Zbytek koláče, který nespotřebujete hned, uchovávejte v lednici.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Zkusila jsem i s jiným ovocem a super. Vyzkoušejte. Pokud máte radši sladší dezerty, tak do náplně přidejte sladidla. Nebo hodně sladké ovoce.
.
To nemá chybu. Zkuste. Fakt vynikající. Jana