HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 171 Kcal
  • 10 g bílkovin
  • 8 g tuků
  • 19 g sacharidů

Suroviny

20 porcí

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Z ovesných vloček si dejte stranou 30 g a zbytek rozmixujte v mixéru na jemnou mouku.

3

V míse smíchejte rozmixované ovesné vločky, kokosový cukr, změklé máslo, vejce a jedlou sodu a rukama vypracujte lepivé těsto.

4

Těsto rozdělte na poloviny a do jedné z nich zapracujte zbylých 30 g ovesných vloček.

5

Obě části těsta zabalte do potravinové fólie a nechte odležet v lednici cca 1 hodinu.

6

Připravte si čtvercovou formu o velikosti 20 cm × 20 cm (nebo obdélníkovou formu podobných rozměrů) a vyložte ji pečicím papírem.

7

Vezměte jednu část vychlazeného těsta (tu bez přidaných vloček) a na hrubém struhadle ji nastrouhejte na dno formy.

8

Nastrouhané těsto rovnoměrně rozprostřete rukama a upěchujte.

9

Následně si připravte náplň. Do mísy dejte tvaroh, med, vejce a mák, vše důkladně promíchejte, vzniklou směs přemístěte do formy na nastrouhané těsto a povrch uhlaďte.

10

Meruňky rozpulte, vypeckujte a naskládejte je do tvarohovomakové náplně.

11

Nahoru nastrouhejte druhou část těsta (tu s přidanými ovesnými vločkami), formu dejte do trouby a pečte cca 45–50 minut na 170–180 °C.

12

Upečený koláč nechte nejprve vychladnout a pak ho přemístěte alespoň na 30 minut do lednice, aby tvaroh náležitě ztuhl a dal se lépe krájet.

13

Před podáváním koláč nakrájejte na 20 dílků.

14

Zbytek koláče, který nespotřebujete hned, uchovávejte v lednici.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Krisztina Pék
25. července 2021

👌🏻

Automaticky přeloženo z slovenštiny

hodnocení_1261267
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních