HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 171 Kcal
  • 10 g bílkovin
  • 8 g tuků
  • 19 g sacharidů

Suroviny

20 porcí

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Z ovesných vloček si dejte stranou 30 g a zbytek rozmixujte v mixéru na jemnou mouku.

3

V míse smíchejte rozmixované ovesné vločky, kokosový cukr, změklé máslo, vejce a jedlou sodu a rukama vypracujte lepivé těsto.

4

Těsto rozdělte na poloviny a do jedné z nich zapracujte zbylých 30 g ovesných vloček.

5

Obě části těsta zabalte do potravinové fólie a nechte odležet v lednici cca 1 hodinu.

6

Připravte si čtvercovou formu o velikosti 20 cm × 20 cm (nebo obdélníkovou formu podobných rozměrů) a vyložte ji pečicím papírem.

7

Vezměte jednu část vychlazeného těsta (tu bez přidaných vloček) a na hrubém struhadle ji nastrouhejte na dno formy.

8

Nastrouhané těsto rovnoměrně rozprostřete rukama a upěchujte.

9

Následně si připravte náplň. Do mísy dejte tvaroh, med, vejce a mák, vše důkladně promíchejte, vzniklou směs přemístěte do formy na nastrouhané těsto a povrch uhlaďte.

10

Meruňky rozpulte, vypeckujte a naskládejte je do tvarohovomakové náplně.

11

Nahoru nastrouhejte druhou část těsta (tu s přidanými ovesnými vločkami), formu dejte do trouby a pečte cca 45–50 minut na 170–180 °C.

12

Upečený koláč nechte nejprve vychladnout a pak ho přemístěte alespoň na 30 minut do lednice, aby tvaroh náležitě ztuhl a dal se lépe krájet.

13

Před podáváním koláč nakrájejte na 20 dílků.

14

Zbytek koláče, který nespotřebujete hned, uchovávejte v lednici.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Dana Petráková
13. srpna 2021

Vyborny

Dora Branna
07. srpna 2021

Fajn verze tvarohového koláče, opravdu málo sladká (pokud nemáte přezrálé meruňky), trochu doslaďte. Těsto je ale opravdu hodně sypké, špatně se s ním pracuje poté při krájení. Meruňky bych příště před pečením trochu vmáčkla do tvarohu, aby byly na řezu hezky vidět a aby i drobenka lépe držela.

hodnocení_1215303
Krisztina Pék
25. července 2021

👌🏻

Automaticky přeloženo z slovenštiny

hodnocení_1261267
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních