🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 179 Kcal
  • 4 g bílkovin
  • 5 g tuků
  • 28 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

20 porcí

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 175°C.

2

Na kvásek smíchejte v hrníčku droždí s 50 ml vlažné vody, přikryjte a dejte stranou.

3

V rendlíku rozehřejte mléko a v mléce nechte rozpustit máslo.

4

Kvásek smíchejte s mlékem a máslem, přidejte část špaldové mouky (400 g), sůl, med, vejce a uhněťte řidší těsto.

5

Těsto přikryjte utěrkou a nechte vykynout na teplém místě 55-65 minut.

6

Mezitím si připravte jahodovou náplň. Do rozehřáté pánve dejte na kostky nakrájené jahody a opékejte je tak dlouho, dokud nepustí vodu.

7

Přidejte 2 lžíce medu a zamíchejte. Přidejte zbylé 2 lžíce škrobu, opět zamíchejte a jahody odstavte.

8

Do těsta přimíchejte zbylých 150 g celozrnné špaldové mouky, prohněťte rukama a dejte na 10 minut odpočinout.

9

Těsto vyklopte na pomoučený vál. Z těsta tvarujte placičky o velikosti dlaně.

10

Placičky vyskládejte na výšku do vymazané formy na chléb tak, abyste zaplnili rovnoměrně celou formu.

11

Na placičky nalijte připravenou jahodovou náplň a pomocí vařečky nebo špachtle náplň napěchujte i mezi placičky.

12

Chléb dejte do trouby a pečte 55-65 minut při 175 -180°C.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Adriana stankova
30. dubna 2020

Dobrutka

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních