Panna cotta z kokosového mléka
- 255 min
- 5 min
- Snadné
- 4 kusy
Na panna cottu už nemusíte do kavárny. Máme pro vás recept na domácí panna cottu, kterou si zamilujete. Díky kokosovému mléku je bezlaktózová a ani její příprava není žádná věda. Jen si na ni budete muset počkat do druhého dne, ale o to víc vám bude chutnat. V létě k ní zkoušejte různé ovoce a vyšperkujte si ji k dokonalosti.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 338 kcal
- 4 g bílkovin
- 30 g tuků
- 13 g sacharidů
Suroviny
4 kusy
Štítky
Postup přípravy
1
Plátky želatiny namočte na 10 minut do menšího množství vody.
2
Kokosové mléko zahřejte v menším kastrůlku na středním plameni. Nesmí se vařit!
3
Plátky želatiny zbavte vody a přidejte je do mléka spolu s vanilkovým extraktem, sušeným kokosem a medem.
4
Za stálého míchání zahřívejte, dokud se vše nespojí (cca 5 minut).
5
Hotovou směs rovnoměrně nalijte do 4 hrníčků a dejte do lednice (nejlépe přes noc, minimálně však na 4 hodiny).
6
Jahody nakrájejte na plátky a podávejte s panna cottou.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Kdykoli během roku - je to vynikající! Miluju to 🩷
Automaticky přeloženo
Velice jednoduchý recept na zužitkování zbylého kokosového mléka. Přidala jsem i zbytek obyčejné smetany. Na dané množství stačí 2 plátky želatiny, ale obecný postup je želatinu nevařit, pouze ji přidat do tekutiny o teplotě cca 70 stupňů, během pár promícháme se rozpustí.
Děkujeme za recept, luxusní! Jen jsme místo dvou plátků želatiny museli dát čtyři.