HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ve městě i na venkově

Strana 154Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 156 Kcal
  • 4 g bílkovin
  • 8 g tuků
  • 17 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

20 porcí

Postup přípravy

1

Do velké mísy prosejte špaldovou mouku. K mouce přimíchejte vychlazené máslo, 3 žloutky a 5 lžic vody. Směs důkladně propracujte rukama nebo rozmixujte tak, aby v ní nezůstaly žádné větší kousky másla. Ze směsi vypracujte tuhé těsto, které půjde lehce tvarovat. Pokud vám těsto nejde spojit, přidejte víc lžic vody nebo další žloutek.

2

Z těsta vytvarujte kuličku, zabalte ji do potravinové fólie a dejte na chvíli odležet do lednice.

3

Troubu předehřejte na 180 °C a začněte s přípravou náplně. Na kostky nakrájené hrušky a jablka dejte do mísy a smíchejte s medem a kokosovým olejem.

4

Kuličku těsta vyndejte z lednice a rozdělte na 3⁄3. Ze 2⁄3 těsta vyválejte kruh, který bude mít o pár centimetrů větší průměr než forma, ve které budete koláč péct.

5

Formu vymažte máslem, vysypte špaldovou moukou a vyložte připraveným vyváleným těstem. Přesahující okraje těsta odřízněte od formy a přidejte je ke zbylé 1⁄3 nepoužitého těsta.

6

Připravenou náplň rovnoměrně navrstvěte na těsto. Z poslední 1⁄3 těsta vyválejte placku. Vyválenou placku nakrájejte na proužky (⌀ 1–2 cm) a z některých upleťte copánky. Copánky a proužky střídavě skládejte navrch koláče.

7

V misce rozšlehejte vejce a koláč jím potřete. Připravený koláč dejte do předehřáté trouby a pečte při 170–180 °C 45–50 minut.

8

Hotový koláč nechte před podáváním chvíli vychladnout na mřížce.

TIP
Hruškovojablečnou náplň můžete nahradit domácí marmeládou. Vyzkoušejte třeba jahodovou marmeládu se stévií. Recept najdete zde na webu.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Kateřina Hájková
25. ledna 2022

Výborný

hodnocení_1036739
Morgie
28. června 2021

Pekla jsem na přání dětí už několikrát. Jablka strouhám a trochu sladím a část mouky nahrazuji pšeničnou, případně z bílé špaldy :)

hodnocení_1252696
paula
26. května 2021

Těsto bez chuti, ovoce ještě trochu tvrdé a pustilo hrozně moc vody... asi bych to ovoce příště ještě před pečením tepelně zpracovala...

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních