HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Do velké mísy prosejte špaldovou mouku. K mouce přimíchejte vychlazené máslo, 3 žloutky a 5 lžic vody. Směs důkladně propracujte rukama nebo rozmixujte tak, aby v ní nezůstaly žádné větší kousky másla. Ze směsi vypracujte tuhé těsto, které půjde lehce tvarovat. Pokud vám těsto nejde spojit, přidejte víc lžic vody nebo další žloutek.

2

Z těsta vytvarujte kuličku, zabalte ji do potravinové fólie a dejte na chvíli odležet do lednice.

3

Troubu předehřejte na 180 °C a začněte s přípravou náplně. Na kostky nakrájené hrušky a jablka dejte do mísy a smíchejte s medem a kokosovým olejem.

4

Kuličku těsta vyndejte z lednice a rozdělte na 3⁄3. Ze 2⁄3 těsta vyválejte kruh, který bude mít o pár centimetrů větší průměr než forma, ve které budete koláč péct.

5

Formu vymažte máslem, vysypte špaldovou moukou a vyložte připraveným vyváleným těstem. Přesahující okraje těsta odřízněte od formy a přidejte je ke zbylé 1⁄3 nepoužitého těsta.

6

Připravenou náplň rovnoměrně navrstvěte na těsto. Z poslední 1⁄3 těsta vyválejte placku. Vyválenou placku nakrájejte na proužky (⌀ 1–2 cm) a z některých upleťte copánky. Copánky a proužky střídavě skládejte navrch koláče.

7

V misce rozšlehejte vejce a koláč jím potřete. Připravený koláč dejte do předehřáté trouby a pečte při 170–180 °C 45–50 minut.

8

Hotový koláč nechte před podáváním chvíli vychladnout na mřížce.

TIP
Hruškovojablečnou náplň můžete nahradit domácí marmeládou. Vyzkoušejte tu naší – recept naleznete zde na webu: bit.ly/3nOXJHF.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Morgie
28. června 2021

Pekla jsem na přání dětí už několikrát. Jablka strouhám a trochu sladím a část mouky nahrazuji pšeničnou, případně z bílé špaldy :)

hodnocení_1252696
paula
26. května 2021

Těsto bez chuti, ovoce ještě trochu tvrdé a pustilo hrozně moc vody... asi bych to ovoce příště ještě před pečením tepelně zpracovala...

Lucinaaa19
16. května 2021

zajímavá chuť

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních