Malinové taštičky
50 min
26 min
Střední
12 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 141 Kcal
- 2 g bílkovin
- 9 g tuků
- 12 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V menší misce rozšlehejte rýžovou mouku s cca 100 ml vody. Maliny rozmačkejte vidličkou.
Připravte si pánev, dejte do ní rozmačkané maliny, rýžovou mouku s vodou a 1 lžíci javorového sirupu. Maliny za stálého míchání ohřívejte 5–6 minut na středním plameni, poté přimíchejte citronovou šťávu a směs dejte stranou vychladnout.
Připravte si těsto: Smíchejte špaldovou mouku s kokosovým olejem (nerozpuštěným), špetkou soli, zbylou lžící javorového sirupu a 1 žloutkem. Pro veganskou variantu žloutek vynechte a přidejte 2 lžíce studené vody. Hotové těsto dejte na 30 minut do lednice.
Mezitím předehřejte troubu na 165 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Po uplynutí uvedeného času těsto vyndejte z lednice, vyválejte na 2–3 mm tenký plát a skleničkou z něj vykrájejte kolečka. Pozor, veganská varianta těsta se hodně drolí!
Do každého kolečka (bude jich cca 12) dejte 1 lžičku malin, přehněte a kraje přimáčkněte vidličkou.
Taštičky dejte na připravený plech a pečte v předehřáté troubě 20 minut při 165–175 °C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
S těstem nešlo vúbec pracovat, a malin mi zbyla víc jak polovina.
Testo i ve verzi s vajickem se drobi a lame, nejde s nim pracovat. Kazdemu, kdo z toho zvladl udelat tasticky, klobouk dolu.
těsto chutná hrozně po mouce a strašně se drolí