
Miska velká Salt & Pepper Artisan – modrá

Troubu předehřejte na 165°C.
V menší misce rozšlehejte rýžovou s cca 100 ml vody.
Maliny rozmačkejte vidličkou.
Připravte si pánev, dejte do ní rozmačkané maliny, rýžovou mouku s vodou a 1 lžíci javorového sirupu.
Maliny ohřívejte za stálého míchání 5-6 minut, přimíchejte citronovou šťávu a poté dejte stranou vychladit.
Připravte si těsto - smíchejte mouku s kokosovým olejem (ne rozpuštěným), špetkou soli, zbylou lžící javorového sirupu a jedním žloutkem. Pro veganskou variantu žloutek vynechte a přidejte 2 lžíce studené vody.
Těsto dejte na 30 minut do lednice.
Těsto vyndejte, vyválejte na 2-3 mm tenký plát a vykrájejte skleničkou kolečka. Pozor, veganská varianta těsta se hodně drolí!
Do každého kolečka (bude jich cca 12) dejte 1 lžičku malin, přehněte, a kraje přimáčkněte vidličkou.
Taštičky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě 20 minut při 165 - 175 °C.
Získejte sezónní recepty
a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě
jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
S těstem nešlo vúbec pracovat, a malin mi zbyla víc jak polovina.
Testo i ve verzi s vajickem se drobi a lame, nejde s nim pracovat. Kazdemu, kdo z toho zvladl udelat tasticky, klobouk dolu.
👌