Kukuřičné muffiny
- 15 min
- 25 min
- Snadné
- 12 kusů
Každý ví, že kukuřice je božsky sladká. Tak proč si z ní neudělat i dezerty? Dejte se do receptu na zdravé muffiny, které půlku běžné mouky nahradily kukuřičnou a místo cukru mají kukuřičný sirup. A to už je velká změna, co říkáte? Změňte své návyky a naučte se péct tak, že to vaše tělo ocení.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 160 kcal
- 4 g bílkovin
- 6 g tuků
- 22 g sacharidů
Suroviny
12 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si formu na 12 muffinů a vyložte ji papírovými košíčky.
2
Ve větší míse smíchejte kukuřičnou mouku, špaldovou mouku a prášek do pečiva.
3
V jiné míse vyšlehejte sirup s vejci, mandlovým mlékem a kokosovým olejem.
4
Obsah obou mís spojte a vytvořte hladké těsto.
5
Košíčky na muffiny naplňte hotovým těstem do ⅔ jejich objemu.
6
Připravené muffiny dejte do trouby a pečte 20–25 minut při 180 °C.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné, suroviny jsem raději pečlivě odměřila, přidala do každého mufinu jednu mandli v bílé čokoládě a výsledek je boží, žádnej cement, ale lahoda, doporučuji!
mě to moc nechutnalo, muffiny byly suché a pro mě měli hodně zvláštní chuť
Ještě nejsou dopecene ale určitě nejsou žluté.... Barva těsta je jako cement🙄