Jogurtová panna cotta
- 8 min
- 3 min
- Snadné
- 4 porce
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 156Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 133 kcal
- 7 g bílkovin
- 6 g tuků
- 12 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Postup přípravy
1
Do rendlíku nalijte mléko a rozmíchejte v něm 2 lžičky agaru. Do rendlíku přidejte vanilková semínka a med, směs přiveďte k varu a vařte na mírném plameni, dokud se agar nerozpustí (potrvá to cca 2–3 minuty). Poté rendlík odstavte z plotýnky.
2
Obsah rendlíku nechte cca 2 minuty vychladnout a hned poté přidejte jogurt. Vše důkladně promíchejte.
3
Hotovou panna cottu rozdělte do 4 skleniček a dejte před podáváním alespoň na 1 hodinu vychladit do lednice.
4
*Panna cotta je původně tradiční italský dezert ze smetany, želatiny a cukru.
TIP
Panna cottu jsme přelili svařeným červeným rybízem s medem a semínky z vanilkového lusku.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Tužší bílá hmota bez chuti (necítila jsem ani sladkou chuť, ani vanilku), kterou bych přirovnala k uvařenému bílku. Nebýt malinového rozvaru, tak by se to nedalo jíst.
🙏🏻
Výborné! Dokonce jsem dělala z produktů bez laktózy a super. Nemusí se tolik sladit ;)