HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 135 Kcal
  • 1 g bílkovin
  • 11 g tuků
  • 6 g sacharidů

Suroviny

15 kusů

Postup přípravy

1

V míse smíchejte kokos, med a kokosové mléko.

2

Mísu dejte na 20 minut do mrazáku, aby těsto dostatečně ztuhlo.

3

Zatímco se těsto chladí, nalámejte si čokoládu na menší kousky a následně si připravte vodní lázeň, ve které čokoládu rozpustíte. Potřebujete 2 různě velké nádoby, které do sebe vzájemně zapadají, ale dno menší nádoby se přitom nedotýká dna větší nádoby – můžete použít např. 2 různě velké hrnce anebo větší hrnec a menší misku (ideálně skleněnou či nerezovou). Do větší nádoby nalijte vodu (jen tolik, aby se hladina později nedotýkala dna menší nádoby) a přiveďte k varu. Poté snižte plamen na mírný stupeň, do nádoby s vroucí vodou zasuňte menší nádobu s nalámanou čokoládou a za stálého míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit nad horkou párou (potrvá to přibližně 3 minuty).

4

Vyndejte z mrazáku mísu s vychlazeným těstem. Z těsta tvarujte kuličky, namáčejte je v rozpuštěné čokoládě a pokládejte na talíř. Těsto by mělo vystačit na přibližně 15 kuliček.

5

Až spotřebujete všechno těsto, dejte kuličky na 10 minut do mrazáku zatuhnout.

6

Po vychlazení můžete kuličky ihned podávat nebo je uchovávat v mrazáku (až několik měsíců), případně v lednici (cca 1 týden).

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

leontynahavra@gmail.com
19. září 2021

šiiiiileně dobré🤤 použila jsem mléko z lednice, takže těsto drželo úplně v pohodě a kuličky šly tvořit ihned bez problému.. poté do mrazáku a poté do čokolády.. doporučuji všemi deseti! 🥰

hodnocení_1266289
JOLANA POLÁKOVÁ
29. dubna 2021

🥰 moc,moc dobré 🥰

Lenka Benešová
25. března 2021

Bounty kuličky se u nás staly hitem a jsou vždy rychle pryč. Nicméně protože se kuličky vytváří špatně začala jsem hned po vytvoření těsta dělat kuličky, které musíte silou namačkat do kuličky. Ty následně zmrazit a zmrazené obalovat čokoládou. Záleží jak moc dlouho mrazíte, ale m pokud nemáte moc horkou čokoládu v klidu můžete kuličky ponořit do čokolády a jen vytahovat. Nejdřív si, ale raději zkuste lžičkou nalít čokoládu na kuličku, když se vám nerozpadne můžete zkusit ponořovat.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních