
Sada 3 nožů Opinel

V míse smíchejte kokos, med a kokosové mléko.
Mísu dejte na 20 minut do mrazáku, aby těsto dostatečně ztuhlo.
Zatímco se těsto chladí, nalámejte si čokoládu na menší kousky a následně si připravte vodní lázeň, ve které čokoládu rozpustíte. Potřebujete 2 různě velké nádoby, které do sebe vzájemně zapadají, ale dno menší nádoby se přitom nedotýká dna větší nádoby – můžete použít např. 2 různě velké hrnce anebo větší hrnec a menší misku (ideálně skleněnou či nerezovou). Do větší nádoby nalijte vodu (jen tolik, aby se hladina později nedotýkala dna menší nádoby) a přiveďte k varu. Poté snižte plamen na mírný stupeň, do nádoby s vroucí vodou zasuňte menší nádobu s nalámanou čokoládou a za stálého míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit nad horkou párou (potrvá to přibližně 3 minuty).
Vyndejte z mrazáku mísu s vychlazeným těstem. Z těsta tvarujte kuličky, namáčejte je v rozpuštěné čokoládě a pokládejte na talíř. Těsto by mělo vystačit na přibližně 15 kuliček.
Až spotřebujete všechno těsto, dejte kuličky na 10 minut do mrazáku zatuhnout.
Po vychlazení můžete kuličky ihned podávat nebo je uchovávat v mrazáku (až několik měsíců), případně v lednici (cca 1 týden).
Získejte sezónní recepty a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Bounty kuličky se u nás staly hitem a jsou vždy rychle pryč. Nicméně protože se kuličky vytváří špatně začala jsem hned po vytvoření těsta dělat kuličky, které musíte silou namačkat do kuličky. Ty následně zmrazit a zmrazené obalovat čokoládou. Záleží jak moc dlouho mrazíte, ale m pokud nemáte moc horkou čokoládu v klidu můžete kuličky ponořit do čokolády a jen vytahovat. Nejdřív si, ale raději zkuste lžičkou nalít čokoládu na kuličku, když se vám nerozpadne můžete zkusit ponořovat.
Výborné! Musela jsem je ale nechat déle mrazit, aby se lépe namáčely v čokoládě.
😍😍😍😍