Bounty kuličky
- 40 min
- 3 min
- Snadné
- 15 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 135 kcal
- 1 g bílkovin
- 11 g tuků
- 6 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V míse smíchejte kokos, med a kokosové mléko.
Mísu dejte na 20 minut do mrazáku, aby těsto dostatečně ztuhlo.
Zatímco se těsto chladí, nalámejte si čokoládu na menší kousky a následně si připravte vodní lázeň, ve které čokoládu rozpustíte. Potřebujete 2 různě velké nádoby, které do sebe vzájemně zapadají, ale dno menší nádoby se přitom nedotýká dna větší nádoby – můžete použít např. 2 různě velké hrnce anebo větší hrnec a menší misku (ideálně skleněnou či nerezovou). Do větší nádoby nalijte vodu (jen tolik, aby se hladina později nedotýkala dna menší nádoby) a přiveďte k varu. Poté snižte plamen na mírný stupeň, do nádoby s vroucí vodou zasuňte menší nádobu s nalámanou čokoládou a za stálého míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit nad horkou párou (potrvá to přibližně 3 minuty).
Vyndejte z mrazáku mísu s vychlazeným těstem. Z těsta tvarujte kuličky, namáčejte je v rozpuštěné čokoládě a pokládejte na talíř. Těsto by mělo vystačit na přibližně 15 kuliček.
Až spotřebujete všechno těsto, dejte kuličky na 10 minut do mrazáku zatuhnout.
Po vychlazení můžete kuličky ihned podávat nebo je uchovávat v mrazáku (až několik měsíců), případně v lednici (cca 1 týden).
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Děkuji pěkně za recepty tenhle si udělám znovu
Automaticky přeloženo
Výborné. mléko jsem dala normální kravské a jelikož mi těsto nedrželo pohromadě, dala jsem ho do formiček na led a zmrazit do mrazáku. Pak jsem to polila čokoládou. Výborné.
Výborný 🥥