Bábovka s cizrnou
- 10 min
- 60 min
- Střední
- 20 porcí
Hledáte recept na bábovku, která bude nejen skvěle chutnat, dobře vypadat, ale bude zároveň obsahovat spoustu živin a tělu prospěšných látek? Oproti klasickým bábovkám tato cizrnová splňuje všechna zmíněná kritéria. Vyzkoušíte?
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 176Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 104 kcal
- 4 g bílkovin
- 4 g tuků
- 14 g sacharidů
Suroviny
20 porcí
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
Cizrnu rozmixujte dohladka, přemístěte do mísy a smíchejte s vejci, mlékem, sirupem, olejem, kakaem, jedlou sodou, kypřicím práškem a pohankovou moukou.
3
Vzniklé těsto pečlivě promíchejte tak, aby v něm nebyly žádné hrudky.
4
Formu na bábovku vymažte olejem, vysypte kakaem a přilijte těsto.
5
Vložte formu do trouby a pečte při 150–160 °C cca 60 minut.
6
Hotovou bábovku nakrájejte a podávejte.
TIP
Máte rádi sladké dezerty? Bábovku po vyklopení z formy posypte stévií nebo ji přelijte kokosovým karamelem. Recept na kokosový karamel najdete zde na webu.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná 😊 akorát je potřeba více doladit, nebo dát marmeládu. Suchou jí nemám, dala jsem více mléka a nenechala tak dlouho v troubě a za mě je výborné vláčná 😊
.
na mě moc suchá, děti taky nechtěly, akorat manžel si na ní mazal třeba med tak to jedl