Řepné vafle
- 30 min
- 5 min
- Snadné
- 8 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 239 kcal
- 9 g bílkovin
- 8 g tuků
- 31 g sacharidů
Suroviny
- 2× vejce velikosti M
- 3 lžíce medu v tekutém stavu
- 1× předvařená červená řepa (střední velikost)
- 30 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 350 ml mandlového mléka (můžete nahradit polotučným kravským)
- 220 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 400 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
- 2 lžíce medu v tekutém stavu (k podávání)
Štítky
Postup přípravy
Nejprve dejte rozehřívat vaflovač.
Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do hlubší nádoby, přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky dejte do větší mísy, přidejte k nim med a vyšlehejte.
Pomocí tyčového mixéru rozmixujte vařenou řepu s kokosovým olejem a mandlovým mlékem.
Do větší mísy s vyšlehanými žloutky přidejte rozmixovanou řepu. Zamíchejte a následně ke směsi prosejte mouku, prášek do pečiva a skořici. Míchejte, dokud těsto nebude hladké a bez hrudek, a poté do něj opatrně vmíchejte bílky.
Hotové těsto nalévejte do nepřilnavého vaflovače a pečte 4–5 minut. Hotové vafle podávejte s jogurtem a medem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dělám často, všichni je milují. Dávám kravské mléko.
Automaticky přeloženo
Recept mi vgjnjchutiuu
Automaticky přeloženo