Snídaňová kaše z quinoi
5 min
25 min
Střední
1 porce
Udělejte si příjemné ráno s matkou všech zrn. Quinou v podobě kaše si určitě zamilujete. Je lehká, zaplní vás bílkovinami a v kombinaci s mandlovým mlékem ji mohou i ti s laktózovou intolerancí, ale také celiaci a vegani. Překvapí vás svou příjemnou máslovou chutí. Ovocnou složku vám diktovat nebudeme. Vždyť pokaždé může být jiná. A to je na kaších to nejlepší.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 306 Kcal
- 8 g bílkovin
- 5 g tuků
- 57 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
1 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Quinou dáme do hrnce a restujeme cca 3 minuty na sucho. Poté přidáme mléko a přivedeme k varu.
2
Stáhneme na minimum a vaříme 15-20 minut, dokud není quinoa měkká. Občas promícháme. Pokud by se tekutina vypařovala příliš rychle, přidáme trochu vody.
3
Do teplé kaše zamícháme med a skořici.
4
Podáváme s libovolným ovocem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Měla jsem s jahodami a boruvkami a bylo to samozřejmě moc dobre. Člověk si musí zvyknout na chuť quinoi, resp na tu konzistenci.
Celkem dobrá, dala jsem ji ještě zapéct na 2 min do mikrovlnky
Ubrala bych med, ale to je spíš jen otázka chutí, jinak byla kaše moc dobrá.