Pohankové lívance
10 min
4 min
Snadné
2 porce
Dnes potěšíme milovníky sladkých snídaní a připravíme si pohankové lívance. Díky jogurtu jsou krásně vláčné a chutnají skvěle i samotné. Podávat je můžete, ale i s medem, oříšky nebo čerstvým ovocem. Hotová óda na snídani :).

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 600 Kcal
- 24 g bílkovin
- 30 g tuků
- 60 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
2 porce
Štítky
Postup přípravy
1
V misce si spolu vyšleháme vajíčka, jogurt a kukuřičný sirup.
2
Přidáme všechny ostatní ingredience a mícháme dokud se vše nespojí v hladké těsto.
3
Nepřilnavou pánev si rozehřejeme na středním plameni.
4
Pomocí menší naběračky naléváme těsto na rozpálenou pánev a opékáme z každé strany 1-2 minuty.
5
Z těsta je cca 6 středně velkých lívanců.
6
Lívance můžeme podávat s medem, ořechy, ovocem nebo samostatně.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Jako sladidlo jsem dala čekankový sirup, neměla jsem vanilkový extrakt, ale mně to nevadilo. Do těsta jsem přidala cca 2 lžíce mandlového mléka na zředění a krásně se lívance tvořily, žádné problémy při opékání, mňam:)
kombinace pohanky a máku je skvělá ❤️, trochu jsem naředila a skvělé
Vše jsem udělala podle receptu a těsto bylo tuhé a husté jako malta. Naředila jsem trošku mlékem a super, Lívance jsou vznikající