Cuketové muffiny s fetou
- 10 min
- 25 min
- Snadné
- 12 kusů
Jste spíš na sladké, nebo na slané? My si oblíbili muffiny naslano, a tak pořád zkoušíme, jaké nám budou chutnat nejvíce. Zrovna vedou tyhle – muffiny z cukety, protože jsou snadné na přípravu, jsou nadýchané, krásně voňavé a s moukou to vůbec nepřehání. A to je prostě bingo. Zkuste je taky.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 168 kcal
- 7 g bílkovin
- 8 g tuků
- 14 g sacharidů
Suroviny
12 kusů
- 1× střední cuketa (200–250 g)
- 3 lžíce olivového oleje
- 200 ml kefíru
- 100 ml polotučného mléka
- 2× vejce
- 50 g feta sýra (nastrouhat najemno)
- 50 g mletých neloupaných mandlí
- 240 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 stroužek česneku (prolisovat)
- 1 lžička sušené bazalky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
- sůl
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 190 °C a připravte si nepřilnavou formu na 12 muffinů.
2
Cuketu si nastrouhejte najemno a dejte do sítka, aby vám z ní odkapala přebytečná voda. Sítko podložte miskou.
3
Mezitím si vyšlehejte olej, kefír, mléko a vejce. Přidejte najemno nastrouhaný sýr, mandle, mouku, prolisovaný česnek, bazalku, prášek do pečiva a sůl a směs pečlivě promíchejte vařečkou. Nakonec přidejte cuketu a opět promíchejte.
4
Směsí naplňte připravenou formu na muffiny, dejte do vyhřáté trouby a pečte 25–30 minut při 180–190 °C.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Bohužel úplně bez chuti 😟
.
Tento recept byl velkým zklamáním. I po více než 40 minutách v troubě uvnitř stále syrové, zvenku už tvrdá kůrka, která zabraňovala snadnému stažení košíčku. Škoda času a surovin. Jedna hvězdička za vůni, co se line při pečení.