Bramborové placky s fazolemi mungo
- 740 min
- 30 min
- Snadné
- 8 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 174 kcal
- 8,9 g bílkovin
- 3,5 g tuků
- 24 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Fazole mungo namočte přes noc do vody, aby změkly.
Druhý den fazole propláchněte, namočte je do nové vody, přiveďte k varu a vařte 15 minut na mírném plameni doměkka.
Zároveň si ve druhém hrnci přiveďte k varu vodu na vaření brambor, poté přidejte brambory ve slupce, hrnec přiklopte pokličkou a vařte cca 15 minut na mírném plameni.
Až se dovaří fazole, slijte z nich přebytečnou vodu, dejte je do mísy a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
Uvařené brambory nechte vychladnout, poté je oloupejte a nastrouhejte najemno.
Nastrouhané brambory přidejte k rozmixovaným fazolím, přidejte ovesnou mouku, vejce, nasekanou petrželovou nať, kurkumu, kari koření, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
Z výsledné směsi mokrýma rukama vytvarujte celkem 8 placek.
Připravte si pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Následně v pánvi postupně dozlatova opečte všechny placky.
Po opečení placky rovnou podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Směs trochu tekutější, ale chuťově super.😁
Vynikající, všichni se doma olizovali a ptali se kdy si to uděláme znovu😄
5
Automaticky přeloženo