Vajíčkový salát
- 68 min
- 9 min
- Snadné
- 3 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 244 kcal
- 21 g bílkovin
- 13 g tuků
- 10 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si ve větším hrnci na vysokém stupni plamene přiveďte k varu vodu, ve které budete vařit vejce.
Jakmile začne voda vřít, ponořte do ní všech 6 vajec a vařte je 8–9 minut na středním plameni.
Mezitím si připravte zeleninu a větší mísu. Cherry rajčátka omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Okurku omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Takto připravené suroviny vložte do mísy.
Po uvaření vejce zchlaďte pod studenou vodou a následně je oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a přidejte k do mísy k zelenině.
Následně do mísy přidejte bílý jogurt, dijonskou hořčici, kůru z ½ citronu, 30 ml polotučného mléka, rukolu, sůl a pepř a vše promíchejte.
Takto připravený salát dejte alespoň na 1 hodinu odležet do lednice.
Po odležení můžete podávat.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními