
Jak jíme zdravě v létě se slevou 68 %

Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %

Troubu předehřejte na 180 °C.
Quinou propláchněte, zalijte vodou, osolte, přiklopte pokličkou, přiveďte k varu a vařte 20 minut na mírném plameni. Pak ji odstavte a nechte 5 minut pod pokličkou dojít.
Zatímco se quinoa vaří, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Květák natrhejte na růžičky. Ty dejte na připravený plech, osolte a pokapejte slunečnicovým olejem. Pečte 15–20 minut na 180 °C dokřupava.
Čerstvou petrželovou nať nasekejte najemno, jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Fazole slijte a propláchněte od nálevu. Vše promíchejte s quinoou a upečeným květákem.
Do směsi přimíchejte sušenou petrželovou nať. Podle chuti osolte, opepřete, případně dochuťte olivovým olejem. Posypejte lněnými semínky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vynikající 🤩
Chuťově dobré, s trochou balkánského sýra na posypání ještě lepší.
Opět výborná záležitost :-) Doporučuji propláchnuté fazole přidat na posledních 5 minut do hrnce ke quinoe, aby se ohřály.