HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 578 Kcal
  • 16,1 g bílkovin
  • 32,8 g tuků
  • 48,3 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Quinou propláchněte, zalijte vodou, osolte, přiklopte pokličkou, přiveďte k varu a vařte 20 minut na mírném plameni. Pak ji odstavte a nechte 5 minut pod pokličkou dojít.

3

Zatímco se quinoa vaří, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

4

Květák natrhejte na růžičky. Ty dejte na připravený plech, osolte a pokapejte slunečnicovým olejem. Pečte 15–20 minut na 180 °C dokřupava.

5

Čerstvou petrželovou nať nasekejte najemno, jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Fazole slijte a propláchněte od nálevu. Vše promíchejte s quinoou a upečeným květákem.

6

Do směsi přimíchejte sušenou petrželovou nať. Podle chuti osolte, opepřete, případně dochuťte olivovým olejem. Posypejte lněnými semínky.

TIP
Salát chutná výborně teplý i studený.
Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Oriona
17. srpna 2020

skvělý salát, ideální k obědu

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních