Teplý quinoový salát s pečeným květákem
- 15 min
- 40 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 578 kcal
- 16,1 g bílkovin
- 32,8 g tuků
- 48,3 g sacharidů
Suroviny
- 100 g barevné quinoy (v suchém stavu)
- 350 ml vody
- 200 g květáku
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 hrst natě čerstvé hladkolisté petržele
- 2× jarní cibulka
- 150 g předvařených červených fazolí (z plechovky)
- 1 lžička sušené petrželové natě
- 2 lžíce olivového oleje (můžete vynechat)
- 1 lžička hnědého lněného semínka (vyloupat)
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Quinou propláchněte, zalijte vodou, osolte, přiklopte pokličkou, přiveďte k varu a vařte 20 minut na mírném plameni. Pak ji odstavte a nechte 5 minut pod pokličkou dojít.
Zatímco se quinoa vaří, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Květák natrhejte na růžičky. Ty dejte na připravený plech, osolte a pokapejte slunečnicovým olejem. Pečte 15–20 minut na 180 °C dokřupava.
Čerstvou petrželovou nať nasekejte najemno, jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Fazole slijte a propláchněte od nálevu. Vše promíchejte s quinoou a upečeným květákem.
Do směsi přimíchejte sušenou petrželovou nať. Podle chuti osolte, opepřete, případně dochuťte olivovým olejem. Posypejte lněnými semínky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Paráda, přidala jsem ještě polníček, brynzu, koriandr místo petrželku a super úplně.
Automaticky přeloženo
Vynikající 🤩
Chuťově dobré, s trochou balkánského sýra na posypání ještě lepší.