Jáhlový salát s červenou čočkou a tahini dipem
- 15 min
- 25 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 651 kcal
- 24,4 g bílkovin
- 30,1 g tuků
- 61,4 g sacharidů
Suroviny
- 100 g jáhel v suchém stavu
- 100 g červené čočky (v suchém stavu)
- ½× střední červená paprika
- 4× salátové listy (například římský salát)
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
Štítky
Postup přípravy
Jáhly spařte horkou vodou a poté je propláchněte. Tak odstraníte případnou nahořklou chuť.
Spařené a propláchnuté jáhly dejte do hrnce a zalijte vodou. Voda by měla sahat zhruba 2,5 cm nad jáhly. Osolte ½ lžičky soli a na mírném plameni vařte 10–15 minut, dokud nezměknou. Poté přiklopte pokličkou a nechte 5 minut odpočinout.
Čočku propláchněte, vložte do druhého hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala 1 cm nad čočku. Osolte, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte 10 minut, dokud čočka nezměkne. Zbylou vodu slijte.
Papriku nakrájejte na kostičky, salát natrhejte na kousky. Koriandr nakrájejte najemno. Vše promíchejte s uvařenými jáhlami, čočkou, koriandrem, octem a olivovým olejem. Podle chuti osolte a opepřete.
Všechny suroviny na dip smíchejte a podávejte se salátem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborný :)
Moc zajímavá chuť, celkově chutný a lehký.
Doporučuji, je vynikající