Mrkvová polévka
- 10 min
- 43 min
- Snadné
- 4 porce
Tak na téhle polévce si pošmáknou všichni – vegani, vegetariáni i lidé s laktózovou intolerancí. Je totiž bez smetany a založena čistě na zelenině. Přesto si tahle výborná mrkvová polévka zachovává potřebnou krémovitost. Jestli se potřebujete zdravě zbavit zásoby mrkve, není lepší způsob.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 136 kcal
- 2 g bílkovin
- 7 g tuků
- 16 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Šalotky a česnek nasekejte najemno. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka.
2
V hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje.
3
Přidejte šalotku a česnek a opékejte cca 2 minuty na středním plameni.
4
Přidejte nakrájenou mrkev a stále na středním plameni opékejte dalších 5–10 minut.
5
Vše zalijte vývarem a vařte na mírném plameni, dokud mrkev nezměkne (asi 20–30 minut).
6
Nakonec osolte, opepřete a přidejte rozmarýn.
7
Hotovou polévku nechte vychladnout, rozmixujte a popřípadě doslaďte kokosovým cukrem.
TIP
Mrkvovou polévku podávejte s čerstvými bylinkami a celozrnným pečivem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Jednoduché, chutné a výživné!
Jednoduché a výborné - místo česneku jsem přidala zázvor a dochutila jsem lehce šťávou z pomeranče.
Jednoduché, rychlé a chutné. Přidala jsem trošku kurkumy a je to fajn.