Hrášková polévka
- 5 min
- 20 min
- Snadné
- 4 porce
Jarní zelená je naše nejoblíbenější barva, a proto ji s radostí vidíme i na talíři. Na hráškový krém nedáme dopustit. Dodává nejen vitamíny, ale je i plný pozitivní energie. A když jej ozdobíte mátou, vytvoří dokonalou kombinaci chutí, která vás mile překvapí.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 285 kcal
- 12,4 g bílkovin
- 9,6 g tuků
- 37,8 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Ve středním hrnci rozehřejte lžičku řepkového oleje, přidejte nasekanou cibuli a smažte ji na mírném plameni, dokud nezesklovatí (cca 2–3 minuty).
2
Zpěněnou cibuli zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
3
Do hrnce přidejte hrášek, plamen snižte na střední stupeň a vařte 10 minut.
4
Přidejte smetanu a vařte dalších 5 minut.
5
Uvařenou polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
6
Osolte a opepřete.
TIP
Nahrubo nasekejte několik lístků máty a polévku jimi ozdobte. Na ozdobu můžete použít také hrášek a 12% smetanu.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobrá a jednoduchá polévka. Já jsem teda použila celou smetanu, protože mám vždy problém udat někde zbytek, takže polévka byla řidší, ale ničemu to nevadilo.
Parádní rychlovka, která všem chutná.