HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 245 kcal
  • 18 g bílkovin
  • 14 g tuků
  • 10 g sacharidů

Přírodní společník pro zdraví i pohodu – Reishi

  • Podporuje imunitu
  • Chrání srdce
  • Zmírňuje stres
Více informací

Suroviny

3 porce

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací

Štítky

banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si připravte velký hrnec a naplňte jej vodou. Vodu osolte a na středním plameni přiveďte k varu.

2

Květák očistěte a jakmile začne voda v hrnci vřít, celou hlavu květáku opatrně položte do vody. Hrnec přiklopte pokličkou a květák vařte 11 minut na středním plameni.

3

Po uvaření květák vyjměte a zprudka zchlaďte ve studené vodě.

4

Plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 190–195 °C.

5

Jakmile je květák chladný na dotek, podélně jej nakrájejte na 2 cm široké plátky.

6

V menší misce smíchejte nahrubo nastrouhanou mozzarelu light se strouhaným parmazánem, smetanovým sýrem, 1 žloutkem, mletým muškátovým oříškem, solí a pepřem.

7

Vzniklou sýrovou směs rovnoměrně rozprostřete po plátcích květáku. Takto připravený květák přesuňte na připravený plech a vložte do trouby. Květák pečte v předehřáté troubě na 190–195 °C stupňů po dobu 20–25 minut.

8

Hotový zapečený květák rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.

TIP
Před podáváním zapečený květák ozdobte lístkem čerstvé meduňky.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

v26x4xkprbprivaterelayappleidcom
13. července 2023

🙏🏻

Míša Fenclová
20. listopadu 2022

Vynikající 😋

hodnocení_1136608
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních