Zapečené brambory s ricottou a žampiony
- 10 min
- 50 min
- Střední
- 4 porce
Zapečené brambory známe hlavně po francouzském stylu. My jsme recept ještě vylepšili ricottou a žampiony. Pořádná porce bílkovin je tedy garantována.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 385 kcal
- 14 g bílkovin
- 18 g tuků
- 43 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Brambory a mrkev oloupejte a společně s očištěnými žampiony nakrájejte na tenčí plátky.
3
V hrnci rozehřejte lžičku olivového oleje, přidejte žampiony a opékejte cca 5 minut na středním plameni. Poté odstavte.
4
Do hrnce přidejte ricottu, sójové mléko, sůl a pepř. Následně přidejte nakrájené brambory, mrkev, utřený česnek a pečlivě promíchejte.
5
Bramborovou směs přesuňte do zapékací mísy a pečte na 170–180 °C cca 45 minut.
TIP
Hotové zapečené brambory podávejte posypané čerstvou petrželovou natí.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný recept. Sójové mléko jsem nahradila bezlakto.smetanou. Chutná to skvěle.
Neměla jsem sójové mléko, tak jsem nahradila smetanu na vaření
chutný recept, také jsem přidala více hřibiků
Automaticky přeloženo