Zapečené batáty s hovězím masem
- 15 min
- 50 min
- Snadné
- 2 porce
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 60Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 694 kcal
- 36 g bílkovin
- 46 g tuků
- 34 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Batáty potřete 2 lžícemi olivového oleje, několikrát propíchněte vidličkou a každou batátu podélně rozřízněte.
Plech vyložte pečicím papírem, přidejte batáty a dejte péct do předehřáté trouby na 50 minut při 170–180 °C.
Mezitím na pánvi rozehřejte 1 lžíci přepuštěného másla, přidejte najemno nakrájenou šalotku a 2–3 minuty opékejte na středním plameni.
Do pánve přidejte utřené stroužky česneku společně s hovězím masem a opékejte ještě dalších cca 10–12 minut a poté odstavte.
Následně k masu přidejte kadeřávek společně s pažitkou a promíchejte.
Upečené batáty vyndejte z trouby a rovnoměrně je naplňte vzniklou masovou směsí.
Nakonec každý batát posypte ½ nahrubo nastrouhaného sýru feta, dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
moc dobrý, ja to měla trochu jako hokus pokus, protoze jsem nesehnala kadeřávek a maso bylo vepřové, ale misto kaderavku jsem pridala rukolu a porek a vysledek byl i tak moc dobry :D Chutě se hezky vyvážily diky sladke batátě a slane fetě. určitě doporucuji.
Fakt velmi chutně mňam 👍
Automaticky přeloženo