Zapečená cuketa
- 20 min
- 45 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 349 kcal
- 34 g bílkovin
- 18 g tuků
- 12 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Cukety nejprve omyjte, podélně rozpulte a vydlabejte vnitřek*. Osolte a nechte odležet 10 minut v pokojové teplotě (aby pustily vodu).
Mezitím předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Poté oloupejte česnek a cibuli. Cibuli následně nakrájejte najemno a česnek propasírujte. Bazalku nakrájejte najemno.
Do středně velké mísy dejte mleté maso, nakrájenou cibuli, propasírovaný česnek, nakrájenou bazalku a rajčatový protlak. Nakonec do mísy rozdrolte ½ fety, směs dochuťte solí a pepřem a promíchejte.
Osolené cukety osušte papírovou utěrkou, přemístěte na plech a naplňte masovou směsí. Plech vložte do předehřáté trouby a cukety pečte 35 minut při 175–180 °C.
Po uplynutí času cukety posypejte zbytkem fety a dejte na dalších 5–10 minut dopéct.
Hotové zapečené cukety vyndejte z trouby, nechte chvíli vychladnout a poté podávejte.
*Pokud se chcete vyhnout plýtvání, vnitřek vydlabaných cuket před pečením přimíchejte do masové směsi.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný a jednoduchý recept! Určitě budeme vařit častěji.