Tuňákové muffiny s bazalkou
- 10 min
- 30 min
- Snadné
- 6 kusů
Jestli si rádi pochutnáváte na nadýchaných muffinech, zkuste sladkou variantu vyměnit za slanou. Náš recept na tuňákové muffiny s ovesnými vločkami si oblíbí celá rodina. Je plný zdravých ingrediencí, které vaše tělo tolik nezatíží, a přesto si báječně pochutnáte. Uvidíte, že o víkendu nakonec děti budou žadonit o ně, a ne o sladkou buchtu.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 185 kcal
- 14,6 g bílkovin
- 6,5 g tuků
- 16,3 g sacharidů
Suroviny
6 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
V míse rozšlehejte vejce se sýrem cottage, solí, pepřem a 1 lžičkou kari koření.
3
Cibuli nakrájejte najemno, z tuňáka slijte šťávu a spolu s moukou a ovesnými vločkami je přidejte do mísy k ostatním ingrediencím.
4
Bazalku nakrájejte nahrubo a přidejte do směsi. Vše promíchejte.
5
Připravte si muffinové košíčky nebo formy a naplňte je až po okraj.
6
Muffiny dejte do trouby a pečte 25–30 minut na 180 °C. Před vytáhnutím z trouby vyzkoušejte špejlí, zda jsou správně upečené.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dělám je pravidelně, jsou skvělé jako oběd i za studena jako svačinka během dne. Pro ideální zážitek nechte "polštářky" cottage nerozmixované, ať tam jsou cítit větší kousky sýra. Akorát dávám místo hrsti čerstvé bazalky cca lžičku sušené.
Místo cottage jsem použila tvaroh. Chuť za mě nic moc ani po ohřátí. Ale sestře a jejím kamarádkám chutnaly.
U nás oblíbený recept 😋