
Jak jíme zdravě v létě se slevou 68 %

Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %

Troubu předehřejte na 100 °C.
Větší pánev s nepřilnavý povrchem rozehřejte na maximum. Poté sílu plamene zmírněte na střední a na pánev přidejte steak. Doba pečení steaku závisí na jeho tloušťce. Například 3 cm vysoký steak opékejte 3 minuty z každé strany a poté ho i s pánví přesuňte dopéct do předehřáté trouby. V troubě steak pečte 10 minut při 90–100 °C.
Na salát si nejprve připravte zálivku. V menší míse smíchejte mletý kmín s balzamikovým octem, olivovým olejem a citronovou šťávou. Připravenou zálivku smíchejte ve větší míse se salátovými listy.
Hotový steak nakrájejte na tenké plátky, dochuťte solí a pepřem a každou porci podávejte s připraveným salátem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními