Steak se salátem
- 5 min
- 15 min
- Střední
- 4 porce
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 130Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 387 kcal
- 38 g bílkovin
- 22 g tuků
- 4 g sacharidů
Suroviny
- 800 g hovězího rump steaku (nebo vysokého roštěnce)
- 1 lžíce hrubozrnné soli
- 1 lžička pepře (nasekat nahrubo)
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 100 °C.
Větší pánev s nepřilnavý povrchem rozehřejte na maximum. Poté sílu plamene zmírněte na střední a na pánev přidejte steak. Doba pečení steaku závisí na jeho tloušťce. Například 3 cm vysoký steak opékejte 3 minuty z každé strany a poté ho i s pánví přesuňte dopéct do předehřáté trouby. V troubě steak pečte 10 minut při 90–100 °C.
Na salát si nejprve připravte zálivku. V menší míse smíchejte mletý kmín s balzamikovým octem, olivovým olejem a citronovou šťávou. Připravenou zálivku smíchejte ve větší míse se salátovými listy.
Hotový steak nakrájejte na tenké plátky, dochuťte solí a pepřem a každou porci podávejte s připraveným salátem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními