Špagety s tofu omáčkou
- 10 min
- 15 min
- Snadné
- 2 porce
Vegetariánské těstoviny nemusí být jen špagety s rajčatovou omáčkou. Sáhněte dnes po uzeném tofu, sójové smetaně a baby špenátu a rozehrajte pravou symfonii chutí. Uvidíte, že se na ni strávníci rádi nechají naladit.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 688 kcal
- 30 g bílkovin
- 40 g tuků
- 51 g sacharidů
Suroviny
2 porce
- 120 g celozrnných špaget (v suchém stavu)
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1× velká žlutá cibule (nakrájet najemno)
- 2 stroužky česneku (nakrájet na plátky)
- 200 g uzeného tofu (nastrouhat najemno)
- 200 ml sójové smetany (můžete nahradit 12% smetanou na vaření)
- 1 lžička sušeného medvědího česneku
- 50 g čerstvého baby špenátu (lze použít mražený)
- sůl
Štítky
Postup přípravy
1
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a špagety v ní uvařte podle návodu na obalu (cca 8–10 minut na středním plameni).
2
Mezitím na pánvi rozehřejte řepkový olej a na středním plameni na něm osmažte cibuli (2–3 minuty).
3
Přidejte česnek a restujte cca 2 minuty na středním plameni.
4
Poté přisypte najemno nastrouhané tofu a opékejte dalších 5 minut (stále na středním plameni).
5
Zalijte sójovou smetanou, přidejte medvědí česnek a dochuťte solí.
6
Omáčku promíchejte s těstovinami a špenátem a podávejte.
TIP
Pokud je medvědí česnek právě v sezóně, můžete použít čerstvý (nasekaný najemno).
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
netrefilo se nám do chuti
Dobré, ale musí se to dobře okořenit. ;-)
Přidala jsem ještě sušená rajčata. Chutný zdravý recept. Nedoporučuji pro nemilovníky tofu.
Automaticky přeloženo