Směs s tempehem a rýží
5 min
20 min
Střední
4 porce
Taková trošku jiná čína, ale po vegetariánsku. A navíc úplně bezlaktózová. Taková je tahle super směr s tempehem a rýží. Všechny ingredience hodíte postupně do pánve, necháte orestovat a máte hotovo. Ideální rychlý oběd pro celou rodinu.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 460 Kcal
- 23 g bílkovin
- 10 g tuků
- 69 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Rýži uvaříme dle návodu na obale. (Celozrnná rýže se vaří déle => 20-25 minut). Tempeh si nakrájíme na kostičky nebo užší plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Česnek utřeme a cibuli nakrájíme na jemno.
2
V pánvi na lžičce řepkového oleje si osmahneme cibulku společně s česnekem.
3
Přidáme tempeh s paprikou a opékáme 10 minut.
4
Přidáme sójovou omáčku a med a zalijeme 100 ml vody.
5
Vodu necháme za stálého míchání vypařit.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
já jsem přidala ještě mrkev, jinak moc dobré. 👌
výborné! :)
Týmto receptom som objavila tempeh a nechápem, ako som bez neho mohla žiť takú dlhú dobu