Směs s tempehem a rýží
- 5 min
- 20 min
- Střední
- 4 porce
Taková trošku jiná čína, ale po vegetariánsku. A navíc úplně bezlaktózová. Taková je tahle super směr s tempehem a rýží. Všechny ingredience hodíte postupně do pánve, necháte orestovat a máte hotovo. Ideální rychlý oběd pro celou rodinu.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 460 kcal
- 23 g bílkovin
- 10 g tuků
- 69 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Rýži uvaříme dle návodu na obale. (Celozrnná rýže se vaří déle => 20-25 minut). Tempeh si nakrájíme na kostičky nebo užší plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Česnek utřeme a cibuli nakrájíme na jemno.
2
V pánvi na lžičce řepkového oleje si osmahneme cibulku společně s česnekem.
3
Přidáme tempeh s paprikou a opékáme 10 minut.
4
Přidáme sójovou omáčku a med a zalijeme 100 ml vody.
5
Vodu necháme za stálého míchání vypařit.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné, přidala jsem mrkev a na másle orestovaný chřest.
Naprosto výborný!
Výborný!Taky jsem přidala mrkev,pak ještě zelené fazolky, a nahoru trošku sezamovych seminek:)