Směs s batátami
- 10 min
- 17 min
- Snadné
- 2 porce
Recepty na batáty rostou jako houby po dešti a my nechceme být pozadu. Vymysleli jsme pro vás směs, kterou si s radostí dáte k obědu i k večeři, protože vás perfektně a na dlouho zasytí, navíc hraje všemi barvami. Pro větší pocit sytosti k ní doporučujeme celozrnné pečivo.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 452 kcal
- 16 g bílkovin
- 16,2 g tuků
- 63,1 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Batáty oloupejte, očistěte a společně s paprikou a rajčetem nakrájejte na menší kostky.
2
Cibule oloupejte a nakrájejte na klínky.
3
Ve větší pánvi rozpalte olej a na středním plameni opékejte batáty cca 12 minut.
4
Přidejte rajče, cibuli a papriku a opékejte 3 minuty.
5
Přidejte na proužky nakrájený pršut a opékejte další 2 minuty.
6
Přidejte špenát, plotýnku již vypněte a nechte jej jen zavadnout a prohřát.
7
Osolte, opepřete a podávejte.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Velmi chutné jsou i vegetariánské a šunkové verze. Skvěle se k němu hodí i grilovaný sýr. Pokud budu batáty péct v samostatné troubě a poté je otočím na ragu, bude struktura lepší.
Automaticky přeloženo
udělala jsem vegetariánskou verzi a moc mi chutnalo
Ukázalo se to velmi chutné. Udělám to jindy.
Automaticky přeloženo