
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

V míse smíchejte špaldovou mouku se studeným máslem, vodou a solí. Ze vzniklého těsta vytvořte kuličku, zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice.
Pro přípravu náplně si v pánvi na středním plameni rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Přidejte žampiony a opékejte cca 5 minut na středním plameni. Do pánve poté přidejte špenát a opékejte ještě další 1 minutu. Následně pánev odstavte.
Troubu předehřejte na 185 °C.
Vál si posypte trochou mouky. Vychlazené těsto vyndejte z lednice, prohněťte rukama a přemístěte ho na připravený vál. Válečkem z těsta vyválejte kruh (⌀ cca 30 cm). Kruh může být i nepravidelný a okraje potrhané.
Připravte si plech, vyložte jej pečicím papírem a přemístěte na něj vyválené těsto. Doprostřed těsta navrstvěte připravenou náplň z pánve, pórek a mozzarellu. Okraje těsta ohněte směrem ke středu koláče.
Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut při 180 °C.
Hotovou galette rozkrájejte na 8 kousků a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
udělám 😀
Automaticky přeloženo z polštiny
Tak tohle se moc nepovedlo. Krome toho, že není uvedené množství soli, takže jsem to presolila, tak mi mozzarela vytekla (voda v ni) a těsto se tak spíš varilo, než peklo. Letělo to z trouby rovnou do koše. Byla to presolena kejda. Kdyby mi někdo chtěl napsat, jak výše uvedené napravit, ráda tomu dam jeste jednu sanci.
Řídila jsem se podle recenzí a vše vyšlo na jedničku.