
Energetický komplex

V míse smíchejte špaldovou mouku se studeným máslem, vodou a solí. Ze vzniklého těsta vytvořte kuličku, zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice.
Pro přípravu náplně si v pánvi na středním plameni rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Přidejte žampiony a opékejte cca 5 minut na středním plameni. Do pánve poté přidejte špenát a opékejte ještě další 1 minutu. Následně pánev odstavte.
Troubu předehřejte na 185 °C.
Vál si posypte trochou mouky. Vychlazené těsto vyndejte z lednice, prohněťte rukama a přemístěte ho na připravený vál. Válečkem z těsta vyválejte kruh (⌀ cca 30 cm). Kruh může být i nepravidelný a okraje potrhané.
Připravte si plech, vyložte jej pečicím papírem a přemístěte na něj vyválené těsto. Doprostřed těsta navrstvěte připravenou náplň z pánve, pórek a mozzarellu. Okraje těsta ohněte směrem ke středu koláče.
Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut při 180 °C.
Hotovou galette rozkrájejte na 8 kousků a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Řídila jsem se podle recenzí a vše vyšlo na jedničku.
dala jsem 80ml vody, žádné koření (vůbec nebylo třeba) přidala šunku, a vajíčko, a nenormálně výborná chuť z toho vzešla. klidně k tomu cestu si umím představit různé jiné kombinace. opravdu úžasný recept ❤️
Automaticky přeloženo z slovenštiny
nemá chybu, když se více okoření.