Rýžové nudle s tofu
10 min
6 min
Snadné
4 porce
Pozvěte k sobě domů kousíček Asie. Rýžové nudle s uzeným tofu vaše chuťové buňky dokonale naladí na východní notu, kterou podtrhuje zálivka s jablečným octem. Na tomhle receptu oceníte hlavně to, že je neuvěřitelně rychle hotový. Za čtvrt hodinky můžete servírovat lehký letní oběd a díky tomu si užívat více času venku na sluníčku.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 405 Kcal
- 40 g bílkovin
- 8 g tuků
- 44 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Rýžové nudle uvaříme v osolené vroucí vodě. (cca 6 minut - řídíme se podle návodu na obalu)
2
Připravíme zálivku.
3
V misce si smícháme šťávu z citronu, citronovou kůru, med, umeocet, olivový olej a špetku soli.
4
Tofu si nakrájíme na kostičky. Mrkev nastrouháme.
5
Vše vložíme do mísy, promícháme se zálivkou a hráškovými lusky. Posypeme na hrubo nasekaným koriandrem společně s chilli a podáváme s rýžovými nudlemi.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Ja som trošku poupravila ale základ je stále rovnaký 😊 a výborne opäť 🧡
Tak to mě bohužel vůbec neoslovilo, takové bez chuti. Buď jsem špatně dochutila, nebo ten základ receptu mi prostě neseděl.
Moc dobré