Rýžové nudle s tofu
- 10 min
- 6 min
- Snadné
- 4 porce
Pozvěte k sobě domů kousíček Asie. Rýžové nudle s uzeným tofu vaše chuťové buňky dokonale naladí na východní notu, kterou podtrhuje zálivka s jablečným octem. Na tomhle receptu oceníte hlavně to, že je neuvěřitelně rychle hotový. Za čtvrt hodinky můžete servírovat lehký letní oběd a díky tomu si užívat více času venku na sluníčku.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 357 kcal
- 18 g bílkovin
- 12 g tuků
- 43 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Do většího hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Jakmile voda zavaří, osolte ji a vložte do ní rýžové nudle. Vařte cca 6 minut na středním plameni (řiďte se návodem na obalu).
2
Připravte zálivku: V menší misce smíchejte šťávu z citronu, citronovou kůru, med, umeocet, olivový olej a špetku soli.
3
Tofu nakrájejte na kostičky. Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Obojí vložte do mísy a promíchejte se zálivkou a hráškovými lusky.
4
Posypte koriandrem a chilli a podávejte s rýžovými nudlemi.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
.
Ja som trošku poupravila ale základ je stále rovnaký 😊 a výborne opäť 🧡
Tak to mě bohužel vůbec neoslovilo, takové bez chuti. Buď jsem špatně dochutila, nebo ten základ receptu mi prostě neseděl.