HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %

Strana 108Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 274 kcal
  • 5 g bílkovin
  • 10 g tuků
  • 41 g sacharidů

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací

Suroviny

4 porce

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.

2

Do pánve přidejte najemno nasekanou cibulku a opékejte při středním plameni 4 minuty.

3

Stroužky česneku prolisujte, přidejte do pánve a nechte opéct další 1 minutu.

4

Do pánve nasypte rýži a za stálého míchání opékejte ještě další 3–4 minuty, dokud kraje nezesklovatí.

5

Poté přisypte rozmarýn, opět zamíchejte, přidejte nastrouhanou řepu a vše zalijte cca 150 ml vývaru. Vývar nechte vsáknout a postup opakujte, dokud nespotřebujete všech 800 ml.

6

Rýži ochutnejte a pokud ještě není uvařená, přilijte vodu či vývar.

7

Nakonec rizoto zjemněte lžící másla a dochuťte solí a pepřem.

8

Hotové rizoto rozdělte do 4 talířů a podávejte.

9

*Pokud použijete celozrnnou rýži, bude příprava rizota trvat o něco déle než s rýží arborio.

TIP
Rizoto podávejte se zeleninovými chipsy a nočkem čerstvého sýru.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Martina Maťašovská
12. listopadu 2024

Uvedené množstvá surovín ani náhodou nezodpovedajú množstvu na 4 porcie. Ďalej neurobte rovnakú chybu ako ja a nedávajte ani uvedené množstvo rozmarínu! 😀😀

Michaela Faldíková
03. února 2024

výborné 👌🏼 byť si člověk musí zvyknout na zemitou chuť řepy, když rizoto bude dělat z čerstvé. Určitě si recept uvařím znovu. :-)

Soňa Kacejová
01. února 2024

Recept je fajn. Trochu obyčejné chutě ale lze to vylepšit nějakým masem nebo sýrem. Problém je ale v množství. Uvedené množství rýže není ani náhodou na 4 porce. Určitě je třeba více. Já jsem dala cca 250g suché arborio rýze a měli jsme 3 porce.

Automaticky přeloženo

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních