Rizoto s kukuřicí a kuřecí šunkou
- 5 min
- 22 min
- Snadné
- 4 porce
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě do 30 minut se slevou 53 %
Strana 110Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 394 kcal
- 15 g bílkovin
- 17 g tuků
- 43 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Postup přípravy
1
Nejprve si uvařte rýži dle instrukcí na obalu. Následně ji sceďte a zchlaďte pod studenou vodou.
2
Kuřecí šunku nakrájejte na tenké nudličky. Poté si na středním plameni rozpalte pánev s olivovým olejem. Jakmile bude olej rozpálený, přidejte do pánve cibuli a kuřecí šunku a restujte 3 minuty na středním plameni.
3
Následně přidejte kukuřici, sójovou smetanu, rýži a vodu a vše provařte 2–3 minuty na středním plameni. Poté plamen vypněte, přidejte pažitku, máslo, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
4
Následně rizoto rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
TIP
Tipy na servírování: Každou porci můžete před servírováním dle chuti posypat najemno nasekanou pažitkou.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborně, recept rychlý a velmi chutný 🙂
Automaticky přeloženo
Jednoduché a moc dobré, úplná mňamka i za studena druhý den ke svačině do práce😋
Skvělý recept ⭐️ je to chutné a hlavně je to rychlovka 🙂