Pohankové karbanátky s tofu
- 12 min
- 35 min
- Střední
- 16 kusů
Hurá, vegetariánský recept na karbanátky je tady. Tofu skvěle nahradí maso a všechny ingredience dohromady parádně spojí lámaná pohanka a pohanková mouka, která je přirozeně bezlepková. Naše karbanátky z tofu a pohanky neznají, co je olej, a uvidíte, že pěkně v troubě vypečené na talíři dlouho nezůstanou.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 201 kcal
- 13 g bílkovin
- 7 g tuků
- 21 g sacharidů
Suroviny
16 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejeme na 180–190 °C.
2
Pohanku lámanku spaříme 300 ml horké vody a dáme stranou dokud se všechna nevsákla.
3
Tofu a mrkev nastrouháme najemno. Špenát nasekáme na nudličky.
4
Pohanku, tofu, mrkev a špenát dáme do větší mísy a přidáme vejce, kari a mouku. Vše pečlivě promícháme a dochutíme solí a pepřem.
5
Z těsta tvoříme placičky libovolné velikosti (my jsme měli zhruba 15 menších) a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 180–190 °C cca 25–30 minut.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Určitě zdravé, ale chuťově nic moc. Třeba si k tomu dát nějaký dresink, nebo něco kyselé. Já jsem si dal kapii ve sladce kyselém nálevu.
Automaticky přeloženo
recept velmi chutnal udělala jsem k tomu sice i dip ale jinak vinikající
Automaticky přeloženo
Chuť je hodně mdlá, pokud si chcete pochutnat a ne si jen zaplnit bříško, doporučuji placky doplnit nějakým dipem.