Pečený květák s tahini omáčkou
- 15 min
- 35 min
- Snadné
- 4 porce
Už vás nebaví dělat jen květák na mozeček? Pak zkuste náš recept na pečený květák s tahini omáčkou. Pečený květák chutná jinak než uvařený a osmažený na pánvi a s tahini omáčkou dostane skutečně šmrnc. Nakonec uvidíte, že i z obyčejné zeleniny se dá vykouzlit pokrm s nádechem exotiky.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 354 kcal
- 14 g bílkovin
- 27 g tuků
- 12 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
2
Květák rozdělte na růžičky a očistěte. Růžičky dejte na připravený plech, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.
3
Plech dejte do trouby a květák pečte 30–35 minut při 190–200 °C.
4
Mezitím si připravte omáčku: Tahini dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, limetkovou šťávu a tvaroh. Podle potřeby osolte, případně přidejte trochu vody a dobře promíchejte.
5
Upečený květák posypejte lískovými ořechy a podávejte s tahini omáčkou.
TIP
Květák můžete ozdobit několika nasekanými lístky čerstvé petrželové natě.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Do omáčky jsem přidala navíc mletý koriandr.
Chutný
Automaticky přeloženo